ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
EU-valet

L-toppen om siffrorna: ”Jag är inte trygg alls”

Jublet var stort på Liberalernas valvaka när siffrorna 4,4 procent dök upp på storbildsskärmen. Men nervositeten är fortsatt stor och nu väntar en rysare för partiet under söndagskvällen.

”Det är fortsatt pirrigt. Jag är inte trygg alls, vi väntar och ser”, säger partisekreteraren Maria Arnholm till Di.

Nervositeten har varit stor på Liberalernas valvaka under kvällen och ett stort jubel utbröt när SVT:s vallokalsundersökning presenterades klockan 21. Enligt den får L 4,4 procent, vilket innebär att partiet får behålla ett mandat i EU-parlamentet.

Men Maria Arnholm vill inte ta ut något i förskott.

”Det är en vallokalsundersökning och det har visat sig förr att det kan gå både upp och ned, så vi väntar med att fira det mandat vi har fått, och vi väntar med att sörja det mandat vi eventuellt har tappat”, säger hon. 

Trots jublet ser partiet ut att göra sitt i särklass sämsta EU-val någonsin och stödet för Liberalerna har halverats sedan förra valet för fem år sedan.

”Vi började den här valrörelsen i ett utgångsläge då vi hade mätningar på 2,7 procent och sedan har vi jobbat väldigt hårt i motvind”, säger Maria Arnholm.

”Om vi klarar ett mandat så känns det väldigt fint att vi kommer att finnas kvar i Europaparlamentet den här mandatperioden. Men naturligtvis skulle vi ha velat ha två eller flera”, fortsätter hon.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies