ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

L ställer sig bakom misstroendevotum mot Strandhäll: ”Oförsvarbart”

  • Annika Strandhäll (S). Foto: Erik Simander/TT

Liberalerna kommer att stödja misstroendevotum mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Det säger partiledaren Jan Björklund till Sveriges radios Ekot.

Enligt Jan Björklund sparkade Annika Strandhäll Försäkringskassans tidigare generaldirektör Ann-Marie Begler av ”uppenbart valtaktiska” skäl.

”Annika Strandhäll har agerat på ett sätt som är oförsvarbart”, säger han till Ekot.

På torsdagen riktade Moderaterna misstroendevotum mot Annika Strandhäll och fick stöd av Kristdemokraterna. Även Sverigedemokraterna uppgav på torsdagen att de ”sannolikt” kommer att rösta för missförtroendeförklaringen.

Omröstningen hålls den 28 maj.

Ann-Marie Begler sparkades förra året och har själv uppgett att det fanns politiska skäl till arr hon petades. I en utfrågning i konstitutionsutskottet i april i år vidhöll Annika Strandhäll att socialdepartementet upprepade gånger riktat kritik mot generaldirektörens förmåga att leda Försäkringskassan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer