1515

L nobbar M+KD-regering

Liberalerna säger nej till en mindre M-ledd regering och vill nu gå vidare och pröva tre nya regeringsalternativ. Det beskedet ger nu partiledaren Jan Björklund.

Jan Björklund.
Jan Björklund.Bild:TT

Så sent som på fredagen gick Moderatledaren Ulf Kristersson ut och meddelade att han nu är redo att gå fram på egen hand och pröva stödet för en mindre M-ledd regering i riksdagen.

Samtidigt satte han press på sina allianskolleger och krävde ett besked om de var beredda att stödja honom som statsminister.

På lördagen kom svaret från Liberalernas partiledare Jan Björklund, vid en hastigt inkallad pressträff i riksdagen. Och det är att L - i det här läget - inte kan släppa Ulf Kristersson.

“Om talmannen eller Ulf Kristersson driver fram en omröstning om detta redan nu så kommer vi att rösta nej”, säger han.

Jan Björklund vill dock inte helt avfärda lösningen med en mindre M-regering i framtiden, om det till slut skulle vara det enda alternativet till ett nyval. Men det får Liberalernas partiråd i så fall ta ställning till senare, var beskedet. Men kravet är att man först försöker hitta andra lösningar och Jan Björklund lägger nu fram tre tänkbara regeringsalternativ:

Alliansen plus Socialdemokraterna i en bred regeringskoalition.

En tysk lösning med en koalition med Moderaterna och Socialdemokraterna.

Stockholmslösningen där alliansen går ihop med Miljöpartiet.

“Dessa alternativ bör prövas nu”, säger han.

Jan Björklund sa under lördagens pressträff att Liberalernas mål fortsatt är att Ulf Kristersson ska leda nästa regering, men att det måste till en samverkan över blockgränsen för att stänga ute Sverigedemokraterna.

Han säger sig i dag inte se några alternativ där Liberalerna på egen hand, eller med Centerpartiet, gör upp med Socialdemokraterna.


Innehåll från NetsmartAnnons

Så jobbar du smartare – lösningen för att få mer gjort i möten

Digitala möten har blivit en del av vår vardag, men teknikstrul kan fortfarande sätta käppar i hjulet. Copiax var ute efter en bättre ljud- och bildupplevelse till sina digitala möten när de hörde talas om Nureva och SMART Board.

– Det är den bästa investeringen vi har gjort, säger Roberto Urbina, IT-operation manager.

Läs mer om framtidens ljudlösningar

Under hösten har företag över hela Sverige välkomnat tillbaka sina anställda till kontoret. Men det betyder inte att digitala möten är historia. Allt fler har upptäckt fördelarna med mötesformen som är här för att stanna. Teknikhandelsföretaget Tillquist Group kontaktade Netsmart för att installera en SMART Board och ljudlösningen Nureva HDL300. 

– Vi är ett expansivt bolag som vill växa i Norden och vi behövde investera i rätt digitala verktyg för att lyckas med det, säger Per Clementz, Head of Product Development.

Tillquist Group hade höga krav på den tekniska utrustningen. Högst upp på listan var att tekniken skulle vara av bästa kvalitet, snygg och enkel att använda. Netsmart hade lösningen som uppfyllde alla krav och idag har de en SMART Board och ljudlösningen Nureva HDL300 i flera mötesrum.

– Vi har bara skrapat på ytan av möjligheter, men alla är otroligt nöjda, säger Per Clementz.

Per Clementz, Head of Product Development.
Per Clementz, Head of Product Development.

Det är många företag som undrar hur den nya tidens mötesrum ska utformas när det gäller allt från om man ska sitta eller stå, hur många stolar som behövs, vilken teknik som krävs och hur man kan anpassa mötena för de som inte är med på plats? Copiax är en del i Assa Abloy-koncernen. Idag är de den största grossisten i Sverige inom lås och säkerhet – och de hade samma funderingar.

– Demonstrationen av den plattformsoberoende ljudlösningen Nureva HDL300 verkade lite för bra för att vara sann. Men så fick vi prova systemet – och det var fantastiskt. Den känner automatiskt in rummet och levererar alltid perfekt ljud, säger Roberto Urbina, IT-operation manager på Copiax.

Idag har Copiax både en Nureva HDL-ljudlösning och en SMART Board installerade i alla mötesrum. SMART Board är en digital whiteboard med flervägskommunikation, interaktiv skärm, webbläsare, skärmspegling och videokonferenshub.

– Det är bara att slå på apparaten så funkar det. Och du kan sitta var som helst i rummet och prata i normal samtalston och budskapet når ändå fram, säger Roberto Urbina.

Netsmarts lösningar är helt plattformsoberoende och integrerar med alla vanliga konferensmjukvaror som till exempel Microsoft Teams, Google Meet, Zoom, Cisco och Skype. Alla deltagare kan bidra med innehåll på den gemensamma ytan oavsett var i världen de sitter.

– Vårt främsta verktyg är vår webbsida. Men vi har också mycket konferenser, vi leder kurser och annat digitalt. För oss är det otroligt viktigt att kunna nå ut med vårt budskap i alla kanaler, säger Roberto Urbina.

Boka live-demo 

 

Mer från Netsmart

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Netsmart och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?