ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

L-ledaren: Vi förhandlar inte med SD

Allianspartierna måste ta sig samman och skruva ned tonläget mot varandra. Det anser Liberalernas partiledare Jan Björklund. Samtidigt kräver han att Moderaterna preciserar hur de ser på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna.

Hela havet stormar inom alliansen just nu och partierna har hamnat på kollissionskurs i den centrala frågan om hur Sverige ska styras.

Jan Björklund uppmanar nu sina partikolleger att dämpa tonläget och ta sig samman.

”Jag tycker inte att man ställer offentliga ultimatum inom alliansen”, säger han, med tydlig adress till Centerpartiet efter tisdagsmorgonens utspel mot Moderaterna.

Efter de senaste dagarnas turbulens väljer Jan Björklund nu att förtydliga Liberalernas hållning i regeringsfrågan.

Beskedet är att partiet går till val på en ny alliansregering, vilket kräver att alliansen blir större än de rödgrön.

”Liberalerna är inte beredda att förhandla med Sverigedemokraterna. Jag tror att Sverige mår bäst av att SD hålls utanför inflytande på regeringsnivå”, säger han.

Om de rödgröna däremot blir större än alliansen 2018 förändras spelplanen, vilket kräver en plan B.

”Vid en sådan situation menar jag att det bästa för Sverige är att alliansen samarbetar i någon form över blockgränsen”, säger han.

Jan Björklund anser att Moderaterna bör precisera hur partiet ser på ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna i riksdagen. Han anser även att det är upp till Moderaterna att svara på om de nu gör sig redo för att försöka bilda en ren M-regering.

Enligt Jan Björklund är det viktigt att alliansen håller ihop och ger gemensamma besked.

”Den policy vi hade under regeringstiden var väsentligt mycket klarare än det vi har sett de senaste fem dagarna”, säger han

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer