Annons

Kylie Jenners tweet fick Snapchat att rasa

Snap, bolaget bakom den populära appen Snapchat, sjunker 6 procent efter negativt uttalande av realitystjärnan Kylie Jenner. Ett glatt besked för blankarna som tjänade 163 miljoner dollar.

Kylie Jenner.
Kylie Jenner.Bild:Diane Bondareff

Realitystjärnor med trogna följarskaror har stort inflytande även på börsmarknaden. Det bevisades under onsdagen då amerikanska Kylie Jenner, som är en del av den kända Kardashianfamiljen, skrev på mikrobloggen Twitter att hon inte längre använde bildappen Snapchat. Följande dag föll Snapaktierna med 6 procent. 

Bolaget kom i början på februari ut med en rapport som överträffade förväntningarna och rusade i samband med det 30 procent på börsen. Sedan dess har aktien svängt upp och ner men fick en extra skjuts neråt efter onsdagens kommentar från Kylie Jenner.

Kommentaren var i samklang med de många negativa reaktioner som kommit sedan Snapchats uppdatering för ett par veckor sedan. Användarna har bland annat skapat en namninsamling mot uppdateringen där 1,2 miljoner personer skrivit under. Av Kylie Jenners 24,5 miljoner följare på Twitter verkar många känna likadant.

Men nedgången av Snap Incs aktier har inte varit negativ för alla. Enligt analysföretaget S3 Partners har det varit många som satsat emot marknaden och misstänkt Snapchats fall. Blankarna, som de kallas, sägs ha tjänat 163 miljoner dollar under dagen.

Bara förra veckan sålde Snaps vd Evan Spiegel aktier för ett värde på drygt 400 miljoner kronor. Det var första gången som han sålt aktier sedan börsnoteringen i mars 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?