Kvinnliga Gasellföretagare bjuds in till digitalt specialevent

Endast 9,2 procent av fjolårets 847 Gasellföretag leds av kvinnor. För att lyfta jämställdhetsfrågan och sätta mer ljus på kvinnliga tillväxtentreprenörer satsar nu Dagens industri på ett specialevent med fokus på kvinnliga Gasellföretagare. 

Rebecka Forsman Fresk, koncept- och innehållsansvarig för Di Gasell.
Rebecka Forsman Fresk, koncept- och innehållsansvarig för Di Gasell.Foto:Jesper Frisk.
Foto:Logga Årets Kvinnliga Gasell

I flera år har Di Gasell delat ut hederspriset Årets Kvinnliga Gasell för att sätta ljuset på kvinnligt entreprenörskap och lyfta framgångsrika förebilder. 

”Tittar man år för år är det omkring tio procent av Gasellföretagen som drivs av kvinnor. Den siffran vill vi ska öka, men i fjol backade den vilket är en jättetråkig utveckling”, säger Rebecka Forsman Fresk, koncept- och innehållsansvarig för Di Gasell. 

För att uppmärksamma frågan, inspirera kvinnliga entreprenörer och skapa ett forum för att diskutera tillväxtutmaningar kommer Di Gasell att arrangera ett specialevent i maj. Eventet hålls som ett 'mingelar', en mix av digitalt mingel och webinar, som kvinnliga Gasellföretagare bjuds in till och där inspirerande entreprenörer som Renée Voltaire och Maria Mattsson Mähl bland annat kommer att diskutera kvinnligt ägande och hur man bygger nätverk. 

”Våra Gasellföretagare finns i många olika branscher, men har också gemensamma utmaningar och erfarenheter. Här ska man kunna dela med sig av dem men också sporras till att växa vidare.” 

Förutom Årets Kvinnliga Gasell delar Dagens industri också ut hederspriserna Årets Impactgasell och Årets Framtidsgasell, med inriktning på hållbarhet respektive innovationskraft. Senare i maj kommer två ytterligare mingelar att hållas, öppna för alla Gasellföretagare, där dessa ämnen kommer att vara i fokus. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?