Kursraketen bekräftar framgångsrik studie

Det svenska energilagringsbolaget SaltX Technology har genomfört verifieringstester av sin patenterade teknologi för storskalig energilagring – Enerstore. Det framgår av ett pressmeddelande där bolaget beskriver testet som framgångsrikt.

Bild:TT.

Verifieringen genomfördes i det storskaliga testlaboratoriet vid Tysklands rymdfartsmyndighet DLR.

"Marknaden för förnyelsebar energi växer kraftigt och medför att energi måste kunna lagras effektivt för att balansera utbud och efterfrågan. De positiva testresultaten från DLR gör att vi nu på allvar kan snabba på utvecklingen av vår nya EnerStore-applikation", säger Karl Bohman som är vd för SaltX Technology.

I januari levererade bolaget sitt Nano Coated Salt (NCS) till ett prototypsystem som nu har installerats och verifierats hos DLR i Tyskland.

Prestandabestämning och teknoekonomisk analys genomförs i samarbete med KTH och Stockholms Universitet, samt i dialog med energibolag.

"Nästa fas i projektet är att implementera en storskalig pilotanläggning och genomföra en komplett validering", heter det.

SaltX Technologys aktie, som handlas på First North har gått urstarkt det senaste året.
Bara de tre senaste månaderna är den upp över 70 procent. Strax efter börsöppning på måndagen var aktien upp 10 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?