Kurskollaps för Gemalto

Den nederländska IT-säkerhetskoncernen Gemaltos aktie rasar efter en vinstvarning med hänvisning till motvind på den amerikanska marknaden för betalningssystem. Under förmiddagshandeln raderades drygt en femtedel av Gemaltos börsvärde ut.

Gemalto räknar med att omsättningen under årets första kvartal kommer falla 7-9 procent jämfört med fjolårets första kvartal. Och på årsbasis beräknas intäkterna hamna 100 miljoner euro lägre än vad man tidigare räknat med.

Gemaltos rörelseresultat beräknas i år hamna i nivå med fjolårets, då den låg på 453 miljoner euro. Tidigare låg vinstprognosen för 2017 på 500-520 miljoner euro.

En åtgärdsplan ses för närvarande över, enligt Gemalto, som utlovar ytterligare detaljer i samband med redovisningen av första kvartalets resultat i slutet av april.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?