Annons

Kungsleden säljer fastigheter

Fastighetsbolaget Kungsleden säljer 16 fastigheter för totalt 427 miljoner kronor. Försäljningen ger upphov till en positiv resultateffekt om 35 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med affären lämnar Kungsleden sju kommuner; Kumla, Filipstad, Kungsör, Sandviken, Arboga, Piteå och Sigtuna, vilket är en del av bolagets strategi att koncentrera verksamheten till prioriterade tillväxtmarknader.

Kungsleden avser att under 2016 och 2017 avyttra fastigheter för 2 miljarder kronor. Bolaget "är på väg att nå målet" och har efter denna försäljning avyttrat fastigheter för drygt 1 miljard kronor.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?