Annons

Kungens vänner blir av med gräddfil

Statens fastighetsverk, som skakas av en misstänkt korruptionsskandal, kommer inte längre att bevilja undantag från sina hyresregler - oavsett vad hovet har för önskemål, skriver Expressen.

Kung Carl Gustaf.
Kung Carl Gustaf.Bild:TT

Allt bottnar i att en tidigare fastighetschef på verket blev rekommenderad av Ståthållarämbetet, en del av hovet, när han ville flytta in på Rosersbergs slott. Rekommendationen ledde till ett hyreskontrakt, trots att han genom sitt arbete hade ansvar för förvaltningen av slottet och trots verkets policy att inte hyra ut till anställda.

Några liknande undantag mot policy kommer inte att ske i framtiden, enligt verket.

"Jag kan bekräfta att GD Björn Anderson, mot bakgrund av det som framkommit under senhösten, fattade ett beslut om att inte längre - oavsett önskemål från Ståthållarämbetet - bevilja fler undantag", skriver Åsa Carlberg, pressekreterare vid Statens fastighetsverk, i ett sms till Expressen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?