1515
Annons

Kungens eget lag åter högst värderat

Kungens eget lag sitter åter på tronen. Och det trots ett riktigt uselt år på fotbollsplanen. Real Madrid är världens högst värderade fotbollsklubb på nytt.

Kungens eget lag sitter åter på tronen.
Kungens eget lag sitter åter på tronen.Foto:Paul White

Ett av de sämsta sportliga åren någonsin. Tidigt utslagna i Champions League och fullständigt chanslösa i ligan mot ärkerivalen Barcelona, hela 19 poäng efter med en ynka tredjeplacering.

Men Real Madridfansen kan trösta sig med att klubben är tillbaka som världens mest värdefulla fotbollsklubb. Det visar affärstidskriften Forbes årliga sammanställning.

Real Madrid beräknas vara värt uppskattningsvis 41,5 miljarder kronor. Det är drygt två miljarder mer än just Barcelona. En del av förklaringen till Reals starka finansiella år är att klubben har sålt sponsringsrättigheterna till riskkapitalbolaget Providence under fyra år för motsvarande 2,2 miljarder kronor. 

Men Forbes påpekar att pengaregnet också beror på svallvågorna från att ha vunnit Champions League året innan. Samtidigt väntas Real snart skriva under det mest lukrativa tröjsponsringskontraktet hittills i fotbollsvärlden och få motsvarande 17,6 miljarder kronor för att bära Adidas i 12 år.

Det är dock de engelska lagen som är de stora vinnarna på årets lista. Champions League-finalisterna Tottenham och Liverpool har ökat sina värden med 31 respektive 12 procent. Trots tidvis kräftgång i den egna ligan har Chelseas värde ökat med 25 procent. 

Men mest av alla har faktiskt Liverpools arga Merseysiderival Everton klättrat. Under det senaste året har klubbens marknadsvärde stigit med 32 procent. 

Även i andra änden av skalan är det engelskt i form av Manchester United och West Ham. United, som har toppat Forbes rankning i två år i rad, faller till plats tre på listan efter att ha tappat 8 procent av sitt marknadsvärde på ett år. Det är efter ett allt annat än framgångsrikt år på planen där klubben för andra året i rad misslyckades med att plocka hem en pokal.

Medierättigheterna spelar en allt större roll för klubbarnas ekonomi, skriver Forbes. Under den stundande Champions Leaguesäsongen uppgår potten till rekordhöga 22,6 miljarder kronor. Det är hela 30 procent mer än förra året. 

Innehåll från Guide GlovesAnnons

“Handskprofessorn” som skyddar personalen – och budgeten

I mångas ögon har arbetshandskar en uppgift – att skydda händerna från skador. Eric Vallery, innovationschef på Guide Gloves, menar att rätt handskar även påverkar produktivitet såväl som sjukfrånvaro och därmed sista raden på företagets resultaträkning.

En arbetsskada kostar mycket. Framför allt kan det vara en personlig tragedi för den anställda, som utöver sjukskrivning med inkomstbortfall dessutom kan dra på sig långdragna, till och med livslånga, men. Eric Vallery, innovationschef på Guide Gloves, kallas skämtsamt för ”handskprofessorn” av kollegor och kunder och kan det mesta som är värt att veta om händer och hur de används. För honom är det en självklarhet att personalen förses med handskar som skyddar mot riskerna som finns i arbetet.

Men det finns fler anledningar till att en finanschef eller till och med en vd bör intressera sig lika mycket som skyddsombudet för valet av handskar. Handskar utvecklade specifikt för företagets omständigheter säkerställer även optimal produktivitet och kvalitet på slutprodukter, menar Eric Vallery.

– En arbetshandske ska inte bara ge gott skydd, om den inte är tillräckligt smidig kan det leda till produktivitetstapp på flera procent, eller ännu värre att medarbetare slarvar med säkerheten och utför moment med fel handskar, eller utan några handskar alls. En säker handske som begränsar medarbetaren kan ironiskt nog, utöver produktivitetsbortfall även leda till fler skador, säger Eric Vallery.

För den som arbetar inom produktion är händerna det allra viktigaste verktyget. Därför är det viktigt att de handskar som används på en arbetsplats är anpassade efter de specifika moment som ska utföras just där. Eric Vallery och hans kollegor är ofta ute på besök hos sina kunder för att utveckla handskarna tillsammans med dem.

– Alla arbetsplatser har sina egna utmaningar och förutsättningar. Som innovationsledare behöver vi på Guide känna kunden bättre än någon annan. Innovation handlar inte bara om att vara banbrytande utan innovationen måste också fylla ett verkligt värde och förbättra för kunden.

Med över 30 år i branschen har Guide Gloves en lång erfarenhet av att hjälpa människor att skydda sina händer och använda dem på bästa sätt. Men den långa erfarenheten gör inte att man endast håller fast vid gamla beprövade metoder eller kör i samma hjulspår. Eric Vallery menar att produktutvecklingsteamet på Guide Gloves ständigt arbetar för att utveckla nya lösningar för sina kunder.

– Vi strävar alltid efter att vara den mest effektiva, hållbara och innovativa tillverkaren av professionella arbetshandskar. Vi arbetar ständigt med nya metoder och material för att förbättra användarens säkerhet och prestationsförmåga, och använder oss av teknologi och innovation för att utveckla hållbara lösningar för att möta dagens och morgondagens behov.

Läs mer om hur Guide Gloves arbetar med innovation, eller boka in oss på besök där vi ser över era behov. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Guide Gloves och ej en artikel av Dagens industri

Dieseln en krona dyrare på två dagar

På torsdagen höjs bensinpriset vid bemannade stationer med 50 öre till 19:58 kronor litern. Dieselpriset höjs med 65 öre till 24:76 kronor per liter.

Foto:Fredrik Persson/TT

Bensinpriset har de senaste två dagarna sammantaget höjts med 65 öre och dieselpriset har under samma tidsperiod höjts med 95 öre.

Oljepriset har under september sjunkit till samma nivåer som i januari i år. Då låg bensinpriset på i snitt 18:34 kronor per liter och dieselpriset snittade på 20:83 kronor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera