Annons

Kunder flyr danska storbanker

Danska storbanker verkar förlora kunder till mindre aktörer i allt högre takt.

Bild:Marcus Ericsson/TT

Landets åtta största banker förlorade 2016 15.700 kunder. Förra året ökade antalet till 44.700, visar en kundundersökning från analysföretaget Voxmeter.

"Det är en betydande utveckling. Kunderna saknar närhet, säkerhet och förtroende, och det finns förväntningar om att man får det i de små bankerna", säger Christian Stjer, vd för Voxmeter, till tidningen Finans.

Mätt i förhållande till marknadsandelar är Nordea NDA SE -1,85% Dagens utveckling och Sydbank hårdast drabbade.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?