ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kund satsade förskingrade medel - spelbolag åtalas

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det åländska spelbolaget Paf och bolagets tidigare vd åtalas för grov penningtvätt. Fallet handlar om en bokförare som svindlat sina kunder på pengar och spelat bort pengarna på Pafs onlinespel.

Den finländska riksåklagaren har beslutat att väcka åtal mot spelbolaget Paf och bolagets tidigare vd i första hand för grov penningtvätt eller penningtvättsbrott och i andra hand för penningtvätt av oaktsamhet. Bolaget berättade om åtalet på måndagen i ett pressmeddelande som Nya Åland och Ålandstidningen skriver om.

I förundersökningen utgick man från penningtvätt av oaktsamhet, men åklagaren har nu valt att skärpa brottsrubriceringen.

Åtalet handlar om ett fall där en åländsk bokförare dömdes för att ha förskringrat sammanlagt drygt 800.000 euro, 7,7 miljoner kronor, av sina kunder mellan 2009 och 2012.. Den största delen av pengarna spelade bokföraren bort på Pafs onlinespel.

”För Paf med sin specifika verksamhet och goda syfte är det av yttersta vikt att följa lagar och regler inom såväl spel- som finansmarknaden. Våra kunder och ägare ska alltid kunna lita på att bolaget är en pålitlig och ansvarstagande aktör i samhället. Vi ser därför mycket allvarligt på åtalet”, skriver Pafs nya styrelseordförande Åsa Ceder i pressmeddelandet.

Paf delar ut den största delen av sin vinst till åländska föreningar och andra samhällsnyttiga ändamål. År 2015 omsatte koncernen 110 miljoner euro, motsvarande 1,1 miljarder kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies