Annons

Kund satsade förskingrade medel - spelbolag åtalas

Det åländska spelbolaget Paf och bolagets tidigare vd åtalas för grov penningtvätt. Fallet handlar om en bokförare som svindlat sina kunder på pengar och spelat bort pengarna på Pafs onlinespel.

Bild:Fredrik Sandberg/TT

Den finländska riksåklagaren har beslutat att väcka åtal mot spelbolaget Paf och bolagets tidigare vd i första hand för grov penningtvätt eller penningtvättsbrott och i andra hand för penningtvätt av oaktsamhet. Bolaget berättade om åtalet på måndagen i ett pressmeddelande som Nya Åland och Ålandstidningen skriver om.

I förundersökningen utgick man från penningtvätt av oaktsamhet, men åklagaren har nu valt att skärpa brottsrubriceringen.

Åtalet handlar om ett fall där en åländsk bokförare dömdes för att ha förskringrat sammanlagt drygt 800.000 euro, 7,7 miljoner kronor, av sina kunder mellan 2009 och 2012.. Den största delen av pengarna spelade bokföraren bort på Pafs onlinespel.

”För Paf med sin specifika verksamhet och goda syfte är det av yttersta vikt att följa lagar och regler inom såväl spel- som finansmarknaden. Våra kunder och ägare ska alltid kunna lita på att bolaget är en pålitlig och ansvarstagande aktör i samhället. Vi ser därför mycket allvarligt på åtalet”, skriver Pafs nya styrelseordförande Åsa Ceder i pressmeddelandet.

Paf delar ut den största delen av sin vinst till åländska föreningar och andra samhällsnyttiga ändamål. År 2015 omsatte koncernen 110 miljoner euro, motsvarande 1,1 miljarder kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?