1515
Annons

Kudlow: USA strävar efter att inte ha tullar

USA fortsätter att ha en dialog med Kina om handelsfrågor men Kina har inte efterlevt USA:s krav.

Det sade Larry Kudlow, Vita husets ekonomiske rådgivare, till CNBC på fredagen enligt Reuters.

Foto:Carolyn Kaster

"Vi håller fortfarande på att samtala med Kina om en rad frågor…. Dessa samtal kommer att fortsätta. Vi vill ha lägre hinder över hela linjen", sade han.

Han tillade att USA strävar efter att inte ha några tullar alls, inga handelshinder, noll subventioner, stoppa stölden av immateriella rättigheter, stoppa teknikstölderna och tillåta amerikaner att äga sina egna företag.

"Detta har varit vad vi krävt under många månader och hittills har dessa krav inte tillfredsställts. Men hoppet lever", sade han.

Till Bloomberg News sade han att de kommer att utvärdera kommentarerna på förslaget att införa nya tullar på kinesiska varor för 200 miljarder dollar, och därefter fatta beslut. Han ville inte säga något om tidslinjen för detta.

Hummerilska hos USA – anser att Kina bryter handelsavtal

En konflikt har blossat upp mellan USA och Kina. I fokus – Kinas bristande import av hummer från delstaten Maine.

USA anklagar nämligen Kina för att inte följa det handelsavtal som skrevs under när Donald Trump var president och den republikanska senatorn i Maine, Susan Collins, vill nu se ”omedelbara åtgärder”.

Just hummerfisket var en av de näringsgrenar som påverkades i samband med handelskriget mellan USA och Kina. När det så kallade fas 1-avtalet skrevs under var det avtalat att Kina skulle importera amerikanska varor för motsvarande 200 miljarder dollar som kompensation. Men av humrar har det enligt USA nu inte skett nästan någon import alls.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera