Annons

Kuba planerar att öppna för turister

Kuba hoppas kunna skaka liv i den för öns ekonomi så viktiga turistindustrin, när landet nu planerar lättnader av coronarestriktionerna.

Foto:Javier Galeano

Ekonomin kommer gradvis att öppnas upp igen under de kommande veckorna, meddelar president Miguel Díaz-Canel. Som en del av det kommer utländska turister att välkomnas. De kommer dock att hänvisas till turistorterna för att begränsa kontakten med lokalbefolkningen, och behöva genomgå hälsokontroller.

I andra delar av landet, liksom den ikoniska huvudstaden Havanna, kommer till en början enbart inhemsk turism tillåtas.

Det kan dock dröja ett tag innan utländska turister kan börja anlända då den internationella flygtrafiken väntas dra i gång först den 1 augusti.

Kuba, med en befolkning på drygt elva miljoner, noterade sina första fall av coronasmitta i mars hos tre italienska turister.

Enligt myndigheterna har man nu utbrottet under kontroll och i torsdags rapporterades endast åtta nya smittfall. Totalt har 2.219 smittade och 84 döda rapporterats på Kuba.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?