Annons

Kryptovalutan Ether över 500 dollar

Ether, kryptovalutan på Ethereum-plattformen, klättrade över 500 dollar för första gången under natten till tisdagen enligt Coindesk. Uppgången kom efter rapporter om att schweiziska banken UBS skulle leda en Ethereumbaserad blockchainplattform.

Det rapporterar CNBC.

Plattformen skulle ledas av UBS tillsammans med en rad bolag, bland dem Barclays, Credit Suisse, KBC, Six och Thomson Reuters.

Nätverket skulle enligt uppgifter användas för att hjälpa deltagare följa EU:s MiFID 2-regelverk.

Ether är den näst största kryptovalutan sett till marknadsvärde och används ofta i så kallade Initial Coin Offerings (ICO:s).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?