Krögarna drar in mer pengar

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 5,5 procent under november jämfört med samma månad 2016.

Det framgår av statistik som SCB har tagit fram i samarbete med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF) och Svensk Cater.

Bild:TT

I löpande priser ökade försäljningen med 9,1 procent i november jämfört med samma månad föregående år.

Visita och DLF skriver i en kommentar att de preliminära uppgifterna för november visar på en kraftig tillväxt efter att omsättningstillväxten i volym varit svag eller negativ de senaste månaderna.

"Eftersom de preliminära siffrorna tidigare under året korrigerats nedåt i relativt stor omfattning bedömer vi att den kraftiga tillväxten ska tolkas med försiktighet", skriver Visita och DLF.

Totalt under perioden januari till november ökade försäljningsvolymen med 1,5 procent i årstakt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?