ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kristersson: Utesluter inte lokala samarbeten med SD

  • Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD). Foto: TT

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill inte samarbetar med Sverigedemokraterna. Men han sätter inte stopp för uppgörelser på lokal nivå, rapporterar Aftonbladet.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson står fast vid att det inte kommer att bli något samarbeta med Sverigedemokraterna på nationell nivå. Men han utesluter det inte när det gäller kommunerna.

"Jag tycker inte man ska ha nationella pekfingrar som ska tala folk till rätta lokalt, att de inte får skapa en majoritet eller en kommunstyrelse som bygger på en viss parlamentarisk förutsättning", säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Han säger att han helst ser att allianspartierna har majoritet i så många kommuner som möjligt men nämner sin egen hemkommun Strängnäs, där Moderaterna styr tillsammans med Socialdemokraterna.

"Jag har väldigt svårt att se framför mig en situation där M ska regera med SD eller V för den delen på lokal nivå", säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Alliansen tog makten i Gävle med stöd av Sverigedemokraterna 2015, trots att de rödgröna har majoritet i kommunen. Tidigare i år valde dock Sverigedemokraterna att lägga ner sina röster och lät därmed den rödgröna budgeten passera. Partiet sitter fortfarande i en vågmästarposition.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer