ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Kristersson: "Tänker inte förhandla med SD"

Moderaterna kommer inte att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna efter höstens riksdagsval.

Det slog partiledaren Ulf Kristersson fast i en intervju med Ekot på lördagen. 

Ulf Kristersson beskrev Alliansen som "den naturliga axeln i svensk politik" och upprepade att de borgerliga partierna inte kommer att föra diskussioner med SD efter valet i höst.

I stället vill M-ledaren - under förutsättning att alliansen blir största enskilda block och bildar regering efter valet - lägga fram en budget som riskerar att fällas gemensamt av S, V, MP och SD.  

"Alliansen kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna. Vi har varit helt entydiga på den punkten", underströk Ulf Kristersson i Ekots lördagsintervju.

Det är inte första gången Ulf Kristersson utesluter samverkan med SD efter höstens riksdagsval.

Samtidigt har M-ledaren tidigare lovat potentiella väljare att göra allt han kan för att moderaternas politik ska få så stort genomslag som möjligt efter valet - något som fått bedömare att ifrågasätta huruvida markeringen mot SD verkligen är satt i sten.   

"Jag menar precis detta, mina värderingar är inte Sverigedemokraternas, jag tror på internationellt samarbete och jag tror på en så öppen värld som möjligt", framhöll M-ledaren. 

I intervjun manade han även till en långsiktig migrationspolitisk överenskommelse, för vilken S och M bör utgöra "centralaxeln".

"Få saker är så viktiga i en mycket problematisk omvärld", konstaterade Ulf Kristersson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer