ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Kristersson redo göra nytt försök

  • Moderatledaren Ulf Kristersson. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ulf Kristersson är redo att göra ett nytt försök och hoppas nu på en ny statsministeromröstning inom kort. “Jag tror att det vore respektfullt mot svenska folket om vi försökte lösa det här före jul”, säger han.

Stefan Löfven röstades som väntat ned i riksdagen på fredagen, sedan förhandlingarna med Centerpartiet misslyckats. Och det mesta tyder nu på att talmannen ger nästa uppdrag till Ulf Kristersson.

“Jag står till förfogande men han måste göra bedömningen om det är meningsfullt en gång till”, säger han.

Ulf Kristersson vill inte spekulera om vilka chanser han skulle ha i en ny omröstning, men hoppas på en snabb lösning.

“Ytterst så går vi nu med ganska hög hastighet mot ett extraval och jag tror att det vore respektfullt mot svenska folket om vi försökte lösa det här före jul”, säger han.

I onsdags valde Centern och Liberalerna att släppa igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budget och förhoppningen inom M är att C och L ska agera på samma sätt i en ny statsministeromröstning om Ulf Kristersson.

Samtidigt har både Annie Lööf och Jan Björklund öppnat för en S-ledd regering och så sent som för några dagar sedan satt de i förhandlingar med Stefan Löfven om ett samarbete.

“Just då var det lite frostigt några dagar, men vi har varit vana vid medgångar och motgångar så vi har haft kontakter hela tiden. Vi har en löpande dialog”, säger Ulf Kristersson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies