1515

Kristersson glömde vapenskåp olåst – utreds av polis

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utreds av polis efter att ha haft ett vapenskåp med vapen och ammunition olåst i sitt hem, skriver Aftonbladet.

Foto:Jonas Ekstrˆmer/TT, Jonas EkstrÆmer/TT

"Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr – och det kommer inte hända igen", kommenterar M-ledaren, som är jägare, i ett skriftligt uttalande till tidningen. Han skriver vidare: "Det jag gjorde är inte brottsligt, men slarvigt. Lagstiftningen är tydlig på den punkten".

Det var i onsdags som polisen kallades till partiledarens hem efter att ett inbrottslarm utlösts. Inget inbrott kunde konstateras, däremot hittade polisen det olåsta vapenskåpet med Kristerssons jaktvapen.

”Utredningen rör att det finns misstanke om att man har brustit i sin förvaring, det är det man ska titta på. Om det i förlängningen blir någon brottsmisstanke eller inte kan inte jag svara på”, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Vapnen ska ha omhändertagits av polisen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?