1515

Kristersson: Fler klassresor ger färre brott

Den sociala rörligheten måste öka och andra generationens invandrare få bättre möjligheter att komma in i det svenska samhället. Annars väntar ökad kriminalitet och social oro, varnar Moderatledaren Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson.
Ulf Kristersson.Bild:TT

På fredagen höll Ulf Kristersson sitt första jultal som Moderatledare. Och nästan hela talet ägnades åt klassresor och behovet av ökad social rörlighet.

Han pekade framför allt på de svårigheter som andra generationens invandrare har i skolan och på arbetsmarknaden.

”Barn må ärva sina föräldrars pengar eller prylar, men de ska inte ärva sina föräldrars problem”, sa Ulf Kristersson.

”Hotet om social ärftlighet bryter mot allt som Sverige borde stå för. Jag hatar detta innerligt.”

Partiet lägger nu stor kraft på att inte bara beskriva problemen, utan också peka på lösningarna för att förbättra integrationen, vilket är ett sätt att distansera sig från Sverigedemokraterna – som man annars lagt sig nära i migrationspolitiken.

Och de moderata lösningarna handlar om sänkta skatter, ett bidragstak och lägre trösklar in på arbetsmarknaden.

Men Ulf Kristersson varnade också för vad som står på spel om inte den sociala rörligheten och integrationen förbättras, med risk för ökad kriminalitet och utanförskap.

”Det kommer att få mycket långtgående konsekvenser för Sverige om vi inte med all kraft tar tag i dessa problem här och nu”, sa han.

Det krävs i grunden inget konstigt för att börja lösa Sveriges problem, enligt Kristersson.

"Utan bara att vi står upp för de värderingar som har lagt grunden för vår egen framgång," säger han och räknar upp tre saker:

"För det första. I Sverige arbetar man. Fler måste därför gå från bidrag till arbete och egen försörjning. Den stora risken för fattigdom är inte att den första lönen blir för låg, utan att man aldrig får det jobb som ger den första lönen."

"För det andra. I Sverige talar man svenska. Perfekt svenska är snobbigt överskattat, men fullt begriplig svenska är djupt underskattat. Talar man inte svenska språket får man väldigt svårt att komma in i det svenska samhället."

Ska man bo kvar i Sverige har man en skyldighet att verkligen försöka, framhöll Kristersson.

"Och för det tredje. I Sverige gäller svenska lagar. De är inga tips, utan regler att rätta sig efter. Vi svenskar kan verka lite försiktiga, men ingen ska misstolka vår ståndpunkt. När hederskultur hindrar flickor och unga kvinnor att söka sin egen väg i livet, ska Sveriges respons vara kristallklar: Barn och ungdomar har i vårt land egna rättigheter och de gäller alla, inte bara vissa. Föräldrar får ha åsikter, men barn har rättigheter. Detta är till lag kodifierade svenska värderingar", sa Kristersson.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Innehåll från IDIAnnons

Utvecklas som ledare – så stärker du ditt omdöme

Thomas Larsson, managementkonsult, vd och grundare av IDI Profiling.
Thomas Larsson, managementkonsult, vd och grundare av IDI Profiling.

Att vara ledare är utmanande, inte minst under coronapandemin när hemarbete och digitala möten har blivit norm. Den nya situationen är en utmaning, men vi glömmer lätt att den också ger möjligheter till utveckling i ledarrollen. 

Det är svårt att veta hur vårt beteende uppfattas av de vi möter i professionella sammanhang. Ditt agerande kan dessutom uppfattas på olika sätt beroende på sammanhang och grupp. Ett framgångsrecept i ett sammanhang kan falla platt i en annan.

– Ett ledarskap som av en grupp uppfattas som drivande och stimulerar medarbetarna, kan i en annan grupp uppfattas som buffligt, som att ledaren saknar lyhördhet och försöker köra över medarbetarna, säger Thomas Larsson, managementkonsult, vd och grundare av bolaget IDI Profiling som äger instrumentet IDI, Interpersonal Dynamics Inventory. 

IDI är skapat för att hjälpa individer att bli mer medvetna om hur de uppfattas i sina yrkesroller.

Är du intresserad av testet? Läs mer här.

Mäter tre dimensioner

När du skapar en IDI-profil får du först svara på hur du tror att du upplevs i din roll. Från den digitala plattformen bjuder du sedan in respondenter som får svara hur de upplever dig. Svaren vägs mot en normgrupp som består av 60 000 andra bedömningar. 

– Resultatet visar hur drivande, hur personlig och hur uppmärksam du upplevs av dina medarbetare. Hela processen tar bara några minuter, säger Thomas Larsson. 

 – IDI handlar inte om personlighet, den kan man sällan förändra. Istället tar vi reda på hur du upplevs, och vilken roll du har i en specifik grupp. Använder du ditt omdöme och anpassar din kommunikation till människorna du möter eller kräver du – kanske omedvetet – att andra ska anpassa sig efter dig? Medvetenhet om hur vi upplevs av andra är en av nycklarna till vår förmåga att optimera vårt beteende för effektivt samarbete, säger Frida Kristina Nilsson, organisationspsykolog och samarbetspartner.

Tydlig utmaning stimulerar utveckling

Med ett snävt urval av respondenter tydliggör testet också vad du kan behöva utveckla för att förbättra ditt genomslag.

 – Om du till exempel behöver öka förändringstakten inom en del av organisationen ska personerna som är viktigast för att åstadkomma förändringen vara respondenter. Det kan vara så få som tre kollegor. I ett annat sammanhang vill du kanske ha feedback från alla dina kollegor i ledningsgruppen. Genom att klargöra vilka de viktiga intressenterna är, får man ett användbart resultat varje gång, säger Thomas Larsson.

Frida Kristina Nilsson understryker att IDI ska användas i sammanhang där det finns ett verkligt behov av utveckling för att driva verksamheten framåt.

– Ska det bli användbart måste du själv aktivt engagera dig i din personliga utveckling för att på det sättet bidra till att utveckla din organisation, säger hon.

Fakta:

IDI är ett svenskutvecklat utvecklingsverktyg med över 300 licensierade användare i Sverige. Sedan 1980 har över 160 000 svenskar profilerats, varav drygt hälften i ledande ställning. Instrumentet är psykometriskt granskat, digitaliserat, enkelt att använda och baseras på data från respondenter som testpersonen själv engagerar. Läs mer på www.idi.se.

 

Mer från IDI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IDI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?