1515
Annons

Kristersson efter Lööfs besked: Viktigt besked

Annie Lööfs besked på måndagsförmiddagen om att hon Centerpartiet avslutar försöken till samarbete med Socialdemokraterna möts, knappast oväntat,  av blandade reaktioner.

En som är nöjd är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Foto:TT och Amanda Lindgren.

”Socialdemokraterna har inte viljan och förmågan att möta de krav på reformer som Centerpartiet har ställt. Det är ett viktigt besked och visar att borgerlig politik bäst drivs av en borgerlig regering", säger Moderatledaren Ulf Kristersson i en skriftlig kommentar till TT.

Han skriver att C har lyft in sakpolitiken på allvar och att det är värdefullt för processen.

"Nu går detta tillbaka till talmannen. Vi moderater har under hela denna process varit villiga att ta ansvar för Sverige och lägga fram den sakpolitik och budget som behövs. Våra förslag ligger på bordet och jag är villig att diskutera möjliga vägar framåt." skriver Kristersson.

Även Ebba Busch Thor är nöjd med beskedet.

"Jag välkomnar beskedet att Centerpartiet kommer att säga nej till en socialdemokratiskt ledd regering. Kristdemokraterna vill ha en regering som bedriver politik med utgångspunkt i Alliansens reformagenda. Möjligheterna för det har ökat i och med dagens besked", skriver hon på Twitter.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?