Annons

Kristdemokraterna kvar under spärren

Kristdemokraterna ligger kvar på sitt lägsta uppmätta stöd någonsin, 2,7 procent, i SVT/Novus väljarbarometer i februari. Det innebär att partiet, med drygt sex månader kvar till valet, är under gränsen för att komma in i riksdagen.Enligt Novus vd Torbjörn Sjöström är det för tidigt att säga hur krisartat läget är för KD.

KD-ledaren Ebba Busch Thor.
KD-ledaren Ebba Busch Thor.Bild:Erik Simander/TT

"Det är ganska långt kvar till valet, det finns en valrörelse. Man kan vända ett förtroende uppåt ganska fort, det har vi sett tidigare", säger han till SVT.

För samtliga partier är det i stort sett oförändrat läge jämfört med mätningen i januari. Miljöpartiet, som får stöd av 4,3 procent, och Liberalerna med 4,6 procent fortsätter att sväva riskabelt nära fyraprocentspärren. Socialdemokraterna är största parti med 28,4 procent följt av Moderaterna med 23,7 procent.

Vänsterpartiet ligger på 8,1 procent och har tillsammans med S och MP 40,8 procent av väljarstödet medan Allianspartierna stannar på 39,8 procent.

Sverigedemokraterna landar på 17,1 procent.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?