ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Krismöte efter att Stena Impero blivit beslagtagen av Iran

  • Foto: Alastair Grant

Storbritanniens premiärminister Theresa May kallar till krismöte på måndagen efter att Iran beslagtagit en brittiskflaggad oljetanker ägd av svenska rederiet Stena. Det rapporterar Sveriges Radio.

Händelsen utspelade sig på fredagen när fartyget Stena Impero närmades av mindre båtar och en helikopter vid Hormuzsundet. Fartyget ska ha befunnit sig på internationellt vatten vid tidpunkten. Efter det har rederiet inte kunnat att nå fartyget.

Storbritannien har varnat Iran för konsekvenser om inte fartyget släppts. 

Situationen är spänd vid Hormuzsundet efter att USA återinfört sanktioner mot Iran och Storbritannien stoppat en oljetanker med iransk olja till Syrien i början av månaden.

En talesperson för Storbritanniens regering har sagt att krismötet med regeringens krisgrupp ska avhandla bland annat hur man ska garantera säkerheten för fraktfartyg i Persiska viken. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer