1515
Annons

Krisen blev nystart för Gävlebolaget: ”En möjlighet att bygga upp något nytt”

GÄVLE. Det som kunde ha blivit slutet för elföretaget blev i stället en nystart. Semcab tog sig vidare ur krisen och står i dag – fem år senare – som Gasellvinnare i Gävleborgs län.

Foto:Gustaf Månsson
Foto:Gustaf Maansson
Foto:Gustaf Månsson
Foto:Gustaf Månsson
Patrik Eriksson, operativ chef på Semcab.Foto:Gustaf Månsson
Foto:Gustaf Månsson
Foto:Gustaf Månsson
Foto:Gustaf Månsson
Foto:Gustaf Månsson

Strömmens resa genom en fastighet kräver en hel del hjälp på vägen. Det löser Semcab, Swedish Electric Mechanical Construction.

I produktionslokalerna i centrala Gävle pågår ett intensivt jobb vid arbetsstationerna. Det är inga stora maskiner som gör jobbet, utan här är det mänskliga händer med kunskap och känsla för produktionen som krävs genom hela kedjan.

”Vi producerar bland annat fördelningscentraler och ställverk som finns där strömmen kommer in i en byggnad”, säger Hans Engvall, grundare, huvudägare och styrelseordförande för Semcab.

”Det kan också finnas mycket inbyggd automation som styr belysning, värme och klimat i en byggnad, till exempel korridorsbelysning och utebelysning. Sådana automationsenheter tillverkar vi också.”

Det företaget producerar levereras sedan till elgrossister och elföretag över hela landet. Ändhållplatsen för produkterna kan vara allt från minsta korvkiosk till bostäder, skolor och stora fabriker.

”Våra produkter finns praktiskt taget överallt där det fördelas ström i byggnader.”

Hans Engvall startade sitt första bolag i elbranschen som 25-åring, det var 1982. Sedan dess har han haft några olika företag med olika ägarkonstellationer. Semcab grundades för drygt 20 år sedan. 

”Jag har haft en entreprenöriell ådra i mig sedan starten och tycker om att få skapa mitt eget och att påverka min egen ekonomi.”

Genom åren har Hans Engvall jobbat på olika sätt för att utveckla företaget, och för fem år sedan beslutade han sig för att Semcab skulle påbörja en utvecklingsresa med sikte på expansion.

”Men i det fallet blev det tyvärr en felsatsning. Jag blev tvingad att sätta bolaget i rekonstruktion 2015. Det blev väldigt dyrt och var en tuff tid, men det är historia nu.”

Hans Engvall lyckades trots allt vända krisen till en omstart som med facit i hand även har fått positiva effekter på bolaget. 

”Det blev en möjlighet att bygga upp något nytt, en ny kultur i företaget.”

En annan lyckträff i den vevan var att Patrik Eriksson – i dag operativ chef i bolaget – kom in i verksamheten. Han har en bakgrund som elektriker samt som fotbollsdomare på elitnivå i både nationella och internationella sammanhang.

”Använder man kunskaperna från idrotten rätt, vilket Patrik verkligen gör, kan de vara väldigt värdefulla i ett bolag. Ett område där vi klickar väldigt bra är när det gäller värderingar och vikten av att människor behöver utvecklas och vara delaktiga”, säger Hans Engvall.

”Hos oss är det människor som gör jobbet, som ritar, beräknar, packar upp, konstruerar och så småningom packar och skickar. För att dessa människor ska trivas och därmed göra ett bra jobb måste företagskulturen vara en levande fråga som ständigt är på dagordningen.”

Patrik Eriksson berättar om hur han har skapat, och fortfarande skapar, en arbetsgrupp via alla möjliga kontakter. Någon har anställts via en bekant från fotbollsvärlden, någon via en släkting. Ytterligare några är nysvenskar som har fått arbete hos Semcab, först i form av praktik, som sedan har övergått till fasta anställningar. Vid sådana rekryteringar har personerna samtidigt fått studera svenska. 

Utan att det egentligen har varit en uttalad strategi har Semcab på den vägen utvecklat en egen rekryteringsmodell.

”Vi har människor här i dag med väldigt olika bakgrunder. Det är berikande för alla och vi har en välfungerande grupp”, säger Patrik Eriksson.

”Eftersom vi hela tiden jobbar manuellt, är det viktigt att varje medarbetare känner sig inkluderad och även känner ett ansvar för att göra ett bra jobb.”

Därför blir det extra viktigt att ständigt jobba med företagskulturen och att alla blir sedda, menar Patrik Eriksson.

”I en så här stor grupp, med olika åldrar, bakgrunder och livssituationer, är det alltid några som står inför olika sociala situationer som påverkar livet som helhet.”

Framtidsplanen är tydlig för Semcab.

”Vi ska fortsätta att växa. Målet är att dubbla omsättningen jämfört med i dag och landa runt 50–60 miljoner kronor. Det är svårt att sia om hur snabbt vi kommer att nå dit, men sannolikt inom en fyraårsperiod”, säger Hans Engvall.

Coronapandemin har påverkat årets omsättning något, men inte så mycket som man först befarade.

”Det blev lite panik i början och vi påverkades en del av uteblivna leveranser, eftersom vi har många leverantörer i Kina och norra Italien. Men vi kom igång snabbt igen”, säger Hans Engvall.

”El kommer ju alltid att behövas så jag tror på en positiv framtid för branschen. Tekniken förändras och utvecklas, det blir nya utformningar och nya lösningar, men elen kommer alltid att vara viktig.”

Gasellvinsten ser Hans Engvall som en betydelsefull delseger på vägen mot tillväxtmålet.

”Att utses till Gasellvinnare i länet betyder mycket. Det är ett kvitto för hela personalen på att vi gör ett bra jobb.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?