1515

Krisdrabbade Sears lånar nya miljoner

Den problemtyngda detaljhandelskedjan Sears har tagit upp ett nytt lån på 100 miljoner dollar, motsvarande 815 miljoner kronor, från sin ägare och vd Eddie Lampert. Det framgår av inskickade dokument, skriver Marketwatch.

Det totala antalet utestående lån som Eddie Lampers företag ESL Investments har till Sears är nu på strax under 500 miljoner dollar.

Sears som har sagt att man tänker använda pengarna till allmänna företagsändamål kan om de så vill låna ytterligare 100 miljoner dollar. Det förutsätter dock att företaget pantsätter fler fastigheter eller tillgångar, enligt papperen.

Behöver företaget pengar? Jämför företagslån till bäst pris (extern tjänst)

Sears var en gång i tiden USA:s största detaljhandelskedja men har på senare tid främst sysslat med butiksnedläggningar på grund av färre kundbesök. Detta har även återspeglats på börsen där bolaget är ned 23 procent i år, att jämföra med en uppgång på 13 procent för indexet S&P 500.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?