Annons

Krisbolaget stuvar om - chef lämnar omedelbart

Det pressade elbolaget Eltel strukturerar om i sina två huvudsegment och stuvar samtidigt om inom ledningen. Chefen för krafttransmission lämnar bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Bild:Colourbox

Förändringarna genomförs för att förbättra effektiviteten och lönsamheten. Inom segmentet Power ska en del som främst driver projekt i Afrika plockas ut och ledas särskilt av bolagets ”Group Project-funktion”.

Chefen för affärsområdet krafttransmission, Fredrik Menander, lämnar bolaget med omedelbar verkan. Chefen för affärsområdet eldistribution, Juha Luusua, blir även ställföreträdande chef för krafttransmission.

”Det är uppenbart att det behövs en omstrukturering i Eltels projektverksamhet. Därav förändringarna inom affärsområdet för krafttransmission”, skriver vd:n Håkan Kirstein.

Eltels två affärsområden för fast och mobil telekommunikation slås samtidigt ihop för att skapa skalfördelar, öka effektiviteten och presentera ”ett enhetligt Eltel” gentemo kunderna.

”[Det] kommer att ge både kortsiktiga kostnadssynergier och mer långsiktig hävstångseffekt i vår försäljning”, skriver vd:n.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?