Annons

Krisbolaget sänker sina prognoser – aktien rasar

Valeant Pharmaceuticals sänker idag sina prognoser för helåret 2016 och aktien faller med 9,5 procent i förhandeln.

De totala intäkterna bedöms nu hamna i intervallet 9,55 till 9,65 miljarder dollar, att jämföra med tidigare intervall på 9,9-10,1 miljarder. Den justerade vinsten per aktie förväntas landa på mellan 5,30 och 5,50 dollar. Tidigare prognos var 6,60-7,00 dollar per aktie.

För det tredje kvartalet rapporterar Valeant intäkter på 2,48 miljarder dollar, en minskning med 11 procent jämfört med samma period i fjol. Den justerade vinsten i kvartalet blev 1,55 dollar per aktie, vilket kan jämföras med 2,41 dollar förra året.

Nettoförlusten blev 1,22 miljarder dollar (49,5), efter att bolaget tagit en goodwillnedskrivning på 1,05 miljarder. Förlusten motsvarar knappt 11 miljarder kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?