Annons

Krisande storbank söker hundratal miljarder

Italiens största bank UniCredit kan komma att söka mellan 10 och 13 miljarder euro, omkring 99 till 129 miljarder kronor, från aktieägarna i en nyemission, uppger fyra källor med insyn för Reuters. 

Bild:Antonio Calanni/AP

Krisande UniCredit, som har problem med kapitalbasen, ses som Italiens enda systemviktiga bank. Banken anställde i somras fransmannen Jean Pierre Mustier som chef och gav honom uppdraget att städa upp bankens finanser.

Mustier genomför just nu en strategisk översyn av bankens verksamheter och ska presentera en nya affärsplan den 13 december.

Hittills har UniCredit gjort sig av med 30 procent av sina tillgångar i nätbanken FinecoBank för att stärka sina finanser. UniCredit uppges även föra samtal om att sälja kapitalförvaltningsbolaget Pioneer Investments samt den polska banken Bank Pekao.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?