1515
Annons

Kriget väcker mörka minnen hos Gasellen

NORRKÖPING.
Hon flydde från krigets Bosnien med ingenting annat än en väska. 30 år senare driver Senana Cedic ett städbolag som två gånger om sprungit snabbt som en Gasell.

”Vilja att skapa och komma någonstans har jag som nyanländ alltid haft i ryggen”, säger hon.

Enligt Senana Cedic är det en kamp att driva eget – och att växa i lagom takt. ”Risken om man springer för snabbt är att man tappar kontrollen”, säger hon. I bakgrunden  medarbetaren Joannis Thomas.
Enligt Senana Cedic är det en kamp att driva eget – och att växa i lagom takt. ”Risken om man springer för snabbt är att man tappar kontrollen”, säger hon. I bakgrunden medarbetaren Joannis Thomas.Foto:Henrik Lenngren

När Senana Cedic plockar upp mobilen försöker hon värja sig från den svärm av nyheter som konsekvent publiceras från invasionen i Ukraina.

”När kriget bröt ut kunde jag inte sova på flera nätter. Tankar från förr blossade upp och jag tänkte: ’nej, nej, inte nu igen’. I krig finns inga vinnare, bara förlorare. Den senaste månaden har mina minnen från det förflutna kommit tillbaka”, berättar hon.

1992 flydde Senana Cedic med sambon Emir, numera make och medgrundare av Östgöta Elitstäd, från Sarajevo till Ystad. 

”Vi försökte bara följa strömmen i början, men det var en jobbig tid. Vi hade verkligen ingenting – bara en liten väska med kläder i – och övernattade i stora hangarer i väntan på uppehållstillstånd och någon form av kontroll på tillvaron. Hela tiden gick vi runt och oroade oss. Mina bröder var kvar i Bosnien, Emirs bror också, och varje dag undrade vi vilka städer som bombats.”

Exakt 30 år senare följer makarna Cedic nyhetsläget från Ukraina, med känslan av att de vill bidra.

”Vi kommer anställa en person från Ukraina så fort hennes arbetstillstånd är klart. Dessutom har vi skickat kläder och saker till organisationer som hjälper till på plats. Kan vi bara på något sätt bidra känns det bra i magen”, säger Senana Cedic.

När hon med perspektiv blickar tillbaka menar hon att de själva som nyanlända ”alltid haft viljan i ryggan”.

”Det känns skönt så här i efterhand att vi trots väldigt stor konkurrens i branschen har kunnat skapa ett bolag och anställt så många personer som behövt arbete.”

2013 startade de städbolaget tillsammans, juristutbildade Senana med bakgrund som hotellvärdinna och tolk, byggingenjören Emir med flera års erfarenhet från städbranschen.

”Vår avsikt var egentligen aldrig att vi skulle bli så här stora. Vi är inte sådana som hungrar efter tillväxt, det har bara blivit så”, konstaterar Senana Cedic.

Ändå har ni nyligen passerat 200 anställda?
”Ja, men det är absolut inget självändamål att vi ska bli större i Sverige. Däremot vill vi vara bäst på att ge bra service och leverera god kvalitet. Det gäller också internt. Vi investerar i personalen genom att köpa maskiner och utrustning som de behöver, samt ser till att de mår bra genom att de får träna under arbetstid. Om personalen inte skulle må bra hade vi aldrig lyckats bli Gaseller.”

Med tyngdpunkt på kommunala upphandlingar har Östgöta Elitstäd tagit allt fler marknadsandelar på en regional marknad. Bland annat sköter man städningen på 60 procent av Linköpings alla förskolor.

”Konkurrensen är hård och många bolag utifrån försöker prisa ner. Det kommer hela tiden in nya spelare. Men är det något vi har koll på är det upphandlingar. Emir är specialist i den grenen”, menar Senana Cedic.

Sedan starten har företaget konsekvent försökt sträcka ut en hand till långtidsarbetslösa. Många av dem som har fått chansen är fortfarande kvar inom bolaget.

”Jag har en stark vilja att hjälpa människor som just står utanför arbetsmarknaden. Jag som kommer från ett annat land vet hur svårt det kan vara hitta ett jobb. Många behöver bara bli sedda, få en chans och ha ett jobb att få till. I grunden har jag ett intresse av att integrera folk”, säger Senana Cedic, som 2021 nominerades till Årets företagare i Östergötland.

Hon konstaterar att coronapandemin inte har påverkat företaget negativt – snarare tvärtom.

”Vi är såvitt jag vet det enda städbolaget som gav bonus till sina anställda under pandemin. Det uppmärksammades av Kommunal. Alla fick lika mycket pengar, 500 kronor, oavsett hur mycket de jobbar för oss.”

Senana Cedic beskriver sig själv som en affärskvinna som blir rastlös om hon bara har en boll att studsa med.

”Om jag tänker tillbaka på tiden då vi flydde hit med ingenting, och jag stod på en loppis och köpte skor för fem kronor, är det ofattbart att vi åstadkommit så mycket som entreprenörer. Men en sak har jag lärt mig – att inte ta någonting för givet. Det är en kamp att driva eget, men utmaningar tillhör vardagen.”

Målet för framtiden är att växa med förstånd, som Senana Cedic uttrycker det.

”Vi har redan testat på att växa som en raket, även om det inte varit någon målsättning. Nu satsar vi på att bli ännu starkare regionalt.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?