Annons

Kraftigt vinstlyft för Magnolia Bostad

Magnolia Bostad redovisar ett resultat efter skatt på 161 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (10). Resultatet per aktie ökade till 4:26 kronor (0:26).

Rörelseresultatet steg till 230 miljoner kronor (41) och rörelsemarginalen var 32,0 procent (33,1).

Ökningen i rörelseresultatet med 189 miljoner kronor beror främst på vinstavräknade projekt under perioden.

Nettoomsättningen lyfte till 718 miljoner kronor (124).

En oförändrad utdelning om 1:75 kronor per aktie föreslås för helåret 2017.

Magnolia Bostad MAG -0,33% Dagens utveckling konstaterar i bokslutsrapporten att höstens oro för svenska bostadsutvecklare i viss mån har påverkat bolaget.

"Vi noterade under perioden en minskning av intresset för våra bostadsrättsprojekt och en dämpning på finansmarknaden. Vi ser dock en något ökad efterfrågan på bostadsrätter och en ljusning på finansmarknaderna under inledningen av 2018", uppger vd Fredrik Lidjan i bokslutsrapporten.

Magnolia Bostad avslutade enligt egen utsago 2017 med sitt starkaste kvartal någonsin.

"I projekt som avser hyresrätter, hotell och vårdboenden ser vi ett fortsatt stort intresse och en stark marknad", uppger Magnolia-chefen.

Fredrik Lidjan uppger sig se positivt på framtiden.

"Vi har under det gångna året sett en gynnsam utveckling av vår projektportfölj som vi tror kommer att resultera i en högre lönsamhet per projekt och större riskspridning i verksamheten", uppger han i vd-ordet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?