Annons

Kraftigt stigande andrahandshyror i Stockholm

Under de senaste sex åren har medelhyran för en andrahandsetta i Stockholms stad stigit med 55 procent. Och enligt annonssajten Blocket kan smärtgränsen för vad folk är beredda att betala snart vara nådd. Det skriver DN.

Bild:TT

Enligt statistik från Blocket har andrahandshyrorna på Södermalm i Stockholm stigit med 55 procent under de senaste sex åren. Snitthyran för en andrahandsetta i Stockholms innerstad låg under 2016 på omkring 10.000 kronor i månaden och för Stockholm låg den på drygt 7.900 kronor i månaden, skriver DN.

”Vi blir själva förvånade varje gång vi går igenom datan varje kvartal att det fortsätter att stiga. Men uppenbarligen finns en marknad, eftersom även de dyraste lägenheterna på Kungsholmen blir uthyrda”, säger Linnéa Aguero, pr- och presschef på Blocket, till DN.

Samtidigt ser Blocket nu tecken på att smärtgränsen för vad folk vill eller kan betala snart kan vara nådd.

”Lägenheter i innerstan blir inte uthyrda lika snabbt som tidigare. I ytterförort och i kranskommuner hyrs lägenheter ut lite snabbare”, säger Linnéa Aguero till DN.

Den begärde medelhyran är också betydligt lägre i förorterna och för en etta i Kista, Hässelby, Vällingby och Spånga låg den på 5.700 kronor i månaden under 2016.

Samtidigt har den stora efterfrågan på bostäder skapat möjligheter för hotellbranschen. I Bromma kan man till exempel hyra ett enkelrum med frukost för 8.500 kronor i månaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?