Annons

Kraftigt snöfall lamslår Stockholm

På tisdagsmorgonen stoppades busstrafiken helt i innerstaden. Ett 20-tal olyckor har inträffat och bilister varnas för besvärligt väglag.

Arkivbild.
Arkivbild.Bild:Scanpix/TT

Blixthalka på vägarna fick SL att stoppa busstrafiken helt och hållet i Stockholms innerstad på tisdagsmorgonen. I princip alla busslinjer, i alla väderstreck, drabbades av förseningar.

Bussarna har sedan börjat rulla ut i snön igen.

"Vartefter att vi kan börja köra så ska vi göra det med samtliga linjer i innerstaden. Det kommer vara oregelbundet en tid framöver, men så småningom ska vi komma ikapp tidtabellen under eftermiddagen", säger Claes Keisu vid SL:s presstjänst.

Trafikverket varnar för besvärligt väglag i stora delar av Stockholms, Uppsala och Södermanlands län. Mellan klockan 6 och 10.30 rapporterades ett 20-tal olyckor in till Stockholmspolisen.

"Olyckorna har inträffat över hela länet", skriver polisen i ett meddelande. Ingen ska ha skadats allvarligt.

Tunnelbana och pendeltåg har också drabbats av förseningar på grund av hala spår. Tekniska problem tidigare under morgonen orsakar också förseningar för pendeltåg till och från Uppsala och Märsta, samt för Arlanda Express. Och ett växelfel har ställt till det för trafiken via Älvsjö.

"Vi har en del förseningar på alla spårbundna trafikslag, men de går i alla fall", säger Claes Keisu.

Målsättningen är att pendlare ska kunna resa hem ordentligt.

"Vi hoppas att allt är på plats i tid till rusningen."

Det kraftiga snöfallet har svept över huvudstaden och norrut över Roslagskusten och norra Uppland. Under onsdagen väntas temperaturerna stiga, vilket kan leda till att snötäcket regnar bort.

"Snöandet kommer att avta under förmiddagen. Men det kommer att fortsätta ligga på minus eller nollgradigt under kvällen och natten så vi får njuta av ett vinterlandskap en liten stund", säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

SMHI har utfärdat klass 1-varning för snöfall för Värmlands län, Västra Götalands län, inre Dalsland, Jönköpings län och västra Kronobergs län.

I fjällen i Jämtlands län, Västerbottens län och Norrbottens län råder klass 1-varning för hård vind med snödrev eller nederbörd. I Lapplandsfjällen har den lägsta temperaturen för året noterats – 30,3 minusgrader i Gielas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?