Hoppa till innehållet

Annons

Kraftigt minskad vinst för Uniflex

Bemanningsbolaget Uniflex redovisar ett resultat efter skatt på 0,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (5,4). Resultatet per aktie uppgick till 0:03 kronor (0:31).

Nettoomsättningen uppgick till 297 miljoner kronor (307).

Rörelseresultatet blev 1,5 miljoner kronor (5,9), vilket gav en rörelsemarginal på 0,5 procent (1,9).

"Det andra kvartalet i år innehåller sex helgdagar som infaller på vardagar. Det är tre fler än motsvarande period förra året och fem fler än första kvartalet i år. Dessa dagar betalar vi enligt våra kollektivavtal lön till de flesta av våra konsulter trots att de inte arbetar, vilket belastar resultatet", skriver vd Jan Bengtsson.

Härutöver har det andra kvartalet i år 5 procent färre arbetsdagar än motsvarande period förra året och 8 procent färre arbetsdagar än första kvartalet i år. Rensat för dessa säsongseffekter har verksamheten förbättrats jämfört med både föregående år och föregående kvartal, skriver vd.

I Norge vände Uniflex till vinst andra kvartalet kvartalet.

Uniflex är fortfarande inte nöjt med utvecklingen i sitt tyska bolag och upprepar att det söker en köpare av den verksamheten.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera