Annons

Kraftigt fall för tyska exporten i april

Tysklands export sjönk 24,0 procent och importen sjönk 16,5 procent i april, jämfört med föregående månad. 

Foto:FRANKA BRUNS

Väntat var att exporten minskade med 15,6 procent och importen minskade med 16,0 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos. 

Handelsbalansen, säsongsjusterad, visade ett överskott på 3,2 miljarder euro i april, ned från 12,8 miljarder föregående månad. Väntat var ett överskott på 10 miljarder euro.

Bytesbalansen uppvisade ett överskott på 16,5 miljarder euro i april. Föregående månad hade Tyskland ett bytesbalansöverskott på 24,4 miljarder euro.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?