Annons

Kopy Goldfields förlust minskade i kvartalet

Det First North-listade gruvprospekteringsbolaget Kopy Goldfields resultat efter skatt uppgick till -0,6 miljoner kronor för det första halvåret 2019 (-9,3).

Intäkterna summeras till 5,0 miljoner kronor (0,6) och rörelseresultatet till -1,7 miljoner kronor (-7,9).

"Vi har vänt oss till flera gruvföretag och investerare när det gäller Krasny och vi är medvetna om att Krasny inte är något 'enkelt' projekt. Det skulle kräva fortsatta borrningar och olika studier för att kunna slutföras innan det är redo för gruvutveckling och produktion", skriver vd Mikhail Damrin om det försäljningsaktuella Krasnyprojektet i rapporten.

Han fortsätter:

"Då guldpriset stigit kraftigt under 2019 har vi inget intresse av att avyttra Krasny till vilket pris som helst, utan vill få ut största möjliga värde från projektet."


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?