ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Köptipset: ”Bolaget har haft en fantastisk utveckling”

En av spelbranschens superraketer har mycket kvar att ge, tror Börsrådets expert Stefan Olofsson. Dessutom tipsar hans expertkollega Oskar Carlsson om ett snabbväxande doldisbolag i en annan spelbransch.

I veckan kom Evolution Gaming med en succérapport som låg skyhögt över mångas förväntningar.

Bolaget jobbar med livespel på nätet men med riktiga croupierer. I Lettland och på Malta sitter människor och sköter spelborden. Tjänsterna säljs till speloperatörer som använder Evolution Gamings spel på sina sajter.

”De har haft en fantastiskt utveckling. Både omsättningstillväxten och vinsttillväxten har varit extremt hög de senaste åren. Och i veckan här kom de med en jättebra rapport, den var till och med 40 procent bättre än vad många analytiker trodde”, säger Stefan Olofsson, förvaltare på Sensor.

Evolution Gaming har ökat sina marginaler jämfört med förra året, och Stefan Olofsson har en förklaring till varför den höga vinsten tog analytikerna på sängen.

”Man har fyllt upp borden man har och inte anställt lika många personer. Det gör att stordriftsfördelarna kommer tillbaka och därför tror jag att marknaden blev så pass chockad”, säger han.

Nu är First North-bolaget Evolution Gaming på väg att ta steget in på Stockholmsbörsens huvudlista och Stefan Olofsson tror att det finns ett stort sug efter aktien.

”De ser ut att vara den ledande aktören inom spelbranschen just nu”, säger han i Börsrådet.

Dessutom tipsar Oskar Carlsson, förvaltare på Handelsbanken Fonder, om ett doldisbolag som köper upp och uppdaterar äldre tv-spel. 

”Det skalar fantastiskt fint, väldigt spännande”, säger han i veckans avsnitt av Börsrådet.

Alla köptipsen ser du i videon ovan. Hela avsnittet av Börsrådet finns här.

Tyck till