Annons

Kontract växer med stark kultur

I det snabbväxande konsultföretaget Kontract gäller det att ägna sig åt rätt uppgifter. Därför får it-experterna ringa en extern helpdesk om de egna datorerna krånglar.

FLEXIBEL ARBETSPLATS. Enbart vd:n Kristian Franzén (till höger) har sitt eget kontor på Kontract. Projektledaren Stefan Alkman och alla andra sitter där det är ledigt och beroende på vad de ska arbeta med.
FLEXIBEL ARBETSPLATS. Enbart vd:n Kristian Franzén (till höger) har sitt eget kontor på Kontract. Projektledaren Stefan Alkman och alla andra sitter där det är ledigt och beroende på vad de ska arbeta med.Bild:Cathrine Gustavsson

 

Kristian Franzén och Stefan Alkman var kolleger redan på 1990-talet. Efter några år på olika håll korsades deras vägar igen under ett kunduppdrag. I bilen mellan Örebro och Stockholm blev det många samtal om de 15 år de båda hade jobbat inom it.

”Vi kände båda en viss frustration över hur vi arbetade jämfört med det vi såg var kundens egentliga behov”, berättar Kristian Franzén.

”Många it-företag var nischade och verkade inom sin ruta. Däremot var det få som var duktiga på att se helheten. Det kände vi att vi ville göra – att från ax till limpa driva förbättringar och verksamhetsförändringar inom it och teknik”, säger Stefan Alkman.

Hösten 2006 startade de och ytterligare en kollega Kontract. I januari året därpå välkomnade de sin första anställda, och sedan har företaget bara vuxit. I dag är de 39 medarbetare, de flesta it-konsulter med kortare eller längre uppdrag.

Bland kunderna märks Atlas Copco, Transportstyrelsen, Loomis och flera kommuner. Konceptet är enkelt: De ska erbjuda både strategi, planering och utförande. Företaget är helt självfinansierat.

Ett typiskt uppdrag kan handla om sammanslagning av två företag, då tekniska plattformar och system, it-processer samt kulturer behöver integreras. Medarbetarna på Kontract jobbar då med att utreda hur detta ska ske och hjälper kunden att driva igenom planen.

Vad har varit tuffast under företagets drygt tio år?

”Att prioritera och våga välja bort. Det saknas inte områden att lägga energi på, men för oss har det hela tiden handlat om att fokusera på det som gör skillnad”, säger Kristian Franzén.

För att kunna göra det var de tidiga med att lägga ut ekonomi, delar av hr och rekrytering samt även den egna it-driften externt. De menar att utan det beslutet hade de troligen inte varit där de är i dag.

”Krånglar vår egen it ringer vi en extern helpdesk trots att vi själva är specialister på teknik”, säger Kristian Franzén.

Med allt fler anställda och dubbelt så många konsulttimmar hos kunder jämfört med för drygt två år sedan, har det ställts nya krav på att få alla i företaget att dra åt samma håll. De senaste åren har ägarna insett att de måste fokusera på hur de vill bygga organisationen.

Vd-rollen har förändrats radikalt för Kristian Franzén, från detaljstyrning till en mer övergripande nivå. Han menar att det svåra inte har varit att släppa kontrollen till andra, utan att göra det i rätt takt – varken för snabbt eller för långsamt.

”Som vd med mycket driv blev jag i början en kulturbärare enbart genom mitt sätt att vara”, säger Kristian Franzén.

”Nu när det finns formella ledare under mig är det viktigt att de också bär den kultur som är central för oss. Vi vill bibehålla entreprenörsandan i en större organisation.”

Under 2017 ska företaget organiseras om, till att bestå av fyra affärsområden som var och ett har kompetens att utföra hela kedjan av uppgifter.

Kontract har fem gånger utsetts till Gasellföretag, något som cirka hundra svenska företag har lyckats med. Inom fyra år är planen att dubblera verksamheten och utöka med ytterligare ett kontor.

”Vi drivs inte av att växa i sig, men storleken på företaget ger förutsättningar för att få göra roliga uppdrag och att jobba med sådant som är värdefullt för kunderna”, säger Stefan Alkman.

”Och ska vi lyckas attrahera rätt medarbetare behöver vi finnas med kontor på flera platser. Det behöver inte bli Stockholm, men i närheten.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?