Annons

Kontoutdrag stärker bilden av svindel i vadslagningsbolaget

Sportspelsbolaget Kambua, vars misstänkta svindel Di har rapporterat om, betalade ut pengarna till bolagets företrädare i stället för att satsa dem i lukrativa sportspel.

Det visar kontoutdrag som Realtid.se har tagit del av.

Kambuas vd Stefan Sandström.
Kambuas vd Stefan Sandström.Foto:SUVAD MRKONJIC, Mark J. Terrill

Vadhållningsbolaget Kambuas vd Stefan Sandström greps i början av maj av polisen, misstänkt för flera grova brott, som svindleri och penningtvätt. 

Efter några dagar släpptes vd:n men misstankarna kvarstod.

I veckan rapporterade nyhetssajten Realtid.se, som tagit del av interna kontoutdrag, att pengar som betalades in av Kambuas kunder för att satsa genom bolagets spelrobot inte har gått till några lukrativa placeringar på matcher särskilt lämpade för spel, vilket bolaget påstod var dess affärsidé.

I stället ska pengarna ha gått till att betala firmans löpande kostnader – och till att betala ut vinster till gamla investerare.

”Investerarna har löpande kunnat se sin kontobalans och de vinster som sakta men säkert byggts upp på kontot. Men när de velat ta ut pengarna har det visat sig mycket svårt”, skriver Realtid.se, som läst utdrag för in- och utbetalningar under 2018 från ett av Kambuas bankkonton.

Utdragen visar att drygt 7,9 miljoner euro betalades in på kontot under året. Men i stället för att satsa pengar i olika sportspel har medel gått till bland annat firmans dragplåster Tomas Brolin, J-O Waldner och Frank Andersson, samt till vd Stefan Sandström och till honom anknutna bolag.

”Det syns få spår av någon förvaltningsverksamhet eller investeringar i sportspel. Visserligen skickas pengar till olika Kambua-bolag som i sin tur skulle kunna ha placerat pengarna men summorna räcker inte till för att på långa vägar ge den avkastning som Kambua utlovat”, skriver Realtid.se.

Kambuas vd Stefan Sandström förnekar brott. Di har sökt Sandström för kommentarer.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?