ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Konsumentverket varnar för falsk rea

Idag börjar bland annat de stora elektronikkedjorna sina mellandagsreor. Samtidigt varnar Konsumentverket för falska reapriser, skriver Expressen/Dina pengar.

"Granskningarna har visat att det är rätt utbrett bland företag i olika branscher att man inte uppfyller lagkraven", säger Niclas Ernebratt, jurist vid Konsumentverket, som har granskat reapriserna. Vid tidigare reor har Konsumentverket dessutom fått in anmälningar om felaktigheter - därför väljer man nu att varna konsumenterna.

Han uppmanar konsumenter att granska om reapriserna faktiskt är en sänkning jämfört med det påstådda ordinarie priset.

"Var kritisk till erbjudandena, fråga personalen när det ordinarie priset tillämpades eller använd jämförelsesajter", säger Ernebratt, som även uppmanar konsumenter att vända sig till Konsumentverket om de tror att de är på väg att bli lurade.

"Kolla så att det verkligen är rea på riktigt och kolla prisstatistiken på produkten. Det är viktigt att veta vad man vill ha och att noga jämföra produkterna", berättar Carl Vult von Steyern, Sverigechef på prisjämförelsesajten Prisjakt, som rekommenderar konsumenter att även ha koll på vilken årsmodell det är, speciellt när det handlar om teknikprodukter.

Fotnot: Den här artikeln illustrerades tidigare felaktigt med en bild på kassar från HiFi-klubben. Bolaget har inget med innehållet i artikeln att göra och Dagens industri beklagar det olyckliga bildvalet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer