Annons

Konsultchefen: ”Vi är stora och små på samma gång, vilket har varit en styrka”

Om digital omtanke som chef och det svåra beslutet att säga upp sin egen syster. Det berättar Pernilla Ramslöv, vd på Nox Consulting, om i säsongens sista avsnitt av podden Förnuft & Känsla. 

Foto:Jack Mikrut

 

När Pernilla Ramslöv startade Nox Consulting var en ambition att bryta med hur konsultbolag vanligtvis är uppbyggda. Så har det också blivit. I dag har bolaget 12 anställda, men arbetar med ett nätverk på 2 200 egenföretagare och ett flertal mindre bolag, vilket innebär att Nox kan hyra ut upp till 5 000 konsulter. 

”Vi är stora och små på samma gång, vilket har varit en styrka”, säger Pernilla Ramslöv i Di:s ledarskapspodd Förnuft & Känsla. 

När coronapandemin bröt ut hade man därför en del upparbetad vana av att arbeta på distans. Även om Pernilla Ramslöv betonar att man helst vill träffa alla fysiskt, då den digitala kommunikationen har sina begränsningar. 

”I en sådan här situation blir det toppar och dalar, både i hur man känner privat och i att man kan ha människor i sin omgivning som förlorar jobbet. Men att kunna fånga de dalarna, och finnas tillgänglig och stötta, det är betydligt svårare på distans.”

I fjol omsatte Nox Consulting drygt 325 miljoner kronor med ett resultat på 8,7 miljoner kronor. Under det gångna året har man gjort ett ägarskifte, och nu är siktet inställt på att passera miljarden.

”Jag gillar mål och om fem år tror jag att vi är där.”

Innan Pernilla Ramslöv startad Nox Consulting hade hon flera andra företag, bland annat ett inom artificiell intelligens. Där upplevde hon sin svåraste situation som ledare, när hon blev tvungen att fatta beslut om att säga upp sin syster som också arbetade i bolaget. 

”Jag och min syster är väldigt nära varandra och vilket beslut jag än tog blev det fel. När beslut kommer nära hjärtat är det svårare att skilja på sak och person. Men det slutade med att hon blev avrekryterad, och det gick bra för henne efter det.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?