ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Entreprenör

”Konstiga idéer” vägen fram för Harads: ”Folk vågar göra roliga saker”

  • Arctic Bath, som är ett spahotell på Lule älv, erbjuder på logi, relax och restaurang. Foto: Jens Kärrman

Ett världsberömt trähotell och spektakulärt spa på älven. 

Harads i Bodens kommun efter vägen mot Jokkmokk lever och frodas när många andra byar i glesbygd har det tufft.

Mest känt är Harads för Tree Hotel, ett exklusivt hotell där rummen är byggda många meter över marken mellan talltopparna. 

Sedan starten för åtta år sedan har det spektakulära hotellet blivit ett av de mest omskrivna resmålen i Sverige. 

Rader av internationella kändisar, som skådespelaren Elijah Wood, sångaren Justin Bieber och modellen Kate Moss, har siktats i byn. Tree Hotel har också betytt mycket för andra entreprenörer i trakten. 

”De har banat vägen för alla. Icehotel började och när de lyckades med något helt galet kom Tree hotel med något annat som också var helt galet. Det har gjort att folk vågar göra roliga saker, fler och fler förverkligar ’konstiga' idéer”, har entreprenören Anncathrin Lundqvist tidigare sagt till Di.

Hon är en av initiativtagarna till nästa spektakulära projekt i byn – Arctic Bath. Det är ett exklusivt spahotell på Lule älv som börjar ta emot gäster i mitten av januari. Den runda byggnaden inrymmer tre olika bastur, en relax och en liten restaurang. Själva huvudbyggnaden kommer att täckas av timmerstockar, en påminnelse av epoken då älven användes till flottning. 

Det är inte bara besöks­näringen som går bra i Harads. Utöver Multcon, finns det flera åkeriföretag och matförädlaren Svantes vilt och bär. 

”Det finns flera företag med mellan 10 och 20 anställda. Det har länge varit en by med många entreprenörer”, säger Jonas Näselius vd för Multcon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer