Annons

Konkursen lyfter konkurrenten: ”Kraftigt ökad trafik”

Efter beskedet om Thomas Cooks konkurs har fler valt att vända sig till Vings konkurrent Tui. 

”Vi har sett en kraftigt ökad trafik”, säger Tuis presschef Adam Györki. 

Foto:JOHAN NILSSON/TT

Under natten mellan söndag och måndag försattes Vings ägare Thomas Cook i konkurs. Det innebar att omkring 20 avgångar ställdes in från Ving under måndagen. 

Ving, som är en fristående enhet inom Thomas Cook, jobbar nu på att hitta lösningar med alternativa flygbolag. Hos konkurrenten Tui märktes en ökad trafik till hemsidan under morgonen.

”Det som folk först och främst vill är att komma iväg på sin resa och det försöker vi nu att lösa. Vi märker av en ökad efterfrågan som vi hoppas kunna möta”

Thomas Cook har skyllt sin ansträngda ekonomi på fjolårets varma sommar, brexit och trenden att allt fler väljer att sy ihop sina egna paketresor istället för att välja ett färdigt charterkoncept. 

Tui menar att man har varit lyckosam i att anpassa sig till den nya situationen. 

”Vi har befunnit oss i samma marknad. Vi har också sett hur den varma sommaren har påverkat antalet bokningar och sett att brexit påverkat den brittiska delen av Tui. Samtidigt har vi kunnat hantera den marknaden.  Vi har försökt att anpassa och justera vårt utbud av resor och våra åtaganden för att matcha marknaden genom att ha en så flexibel modell som möjligt.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?