ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Konkurrensmyndighet stoppar Bonnieraffär

  • Foto: Børsen

Konkurrensmyndigheterna sätter käppar i hjulet för Bonniers försäljning av danska affärstidningen Børsen.

I januari 2016 presenterade mediekoncernen Bonnier, som äger Dagens industri, försäljningen av affärstidningen Børsen för knappt en miljard svenska kronor till danska tidningshuset JP/Politikens Hus.

Men danska konkurrensmyndigheter kunde inte godkänna affären och därför tvingas nu Bonnier behålla 50,1 procent av Børsen.

JP/Politikens Hus får i stället köpa 49,9 procent av bolaget för 500 miljoner kronor, vilket är samma värdering som den ursprungliga överenskommelsen.

”Vi har landat i en mycket bra affär för Bonnier. När vi såg att det danska konkurrensverket hade invändningar mot försäljningen så tog vi tillsammans med JP/Politikens Hus ett steg tillbaka för att hitta bästa möjliga väg framåt för oss, för dem och för Børsen”, kommenterar Tomas Franzén, vd för Bonnier.

”Resultatet är att vi behåller huvudägandet och kontrollen över ett mycket framgångsrikt och välpositionerat mediehus, samtidigt som affären ger oss en resursförstärkning på omkring en halv miljard svenska kronor, vilket skapar utrymme för fortsatta investeringar i linje med vår strategi”, fortsätter han.

Bonnier har satt upp målet att öka andelen digitala intäkter från 15 procent 2015 till 50 procent 2020.

Den danska konkurrensmyndigheten har inte formellt stoppat affären, men myndigheten har haft starka invändningar mot en försäljning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer