Kongresspolis: Nytt hot mot Kapitolium

Anhängare till expresident Donald Trump som deltog i stormningen av kongressen i januari vill genomföra ett nytt dödligt angrepp mot kongressbyggnaden Kapitolium, säger Yogananda Pittman, tillförordnad chef för kongresspolisen.

Stormningen av Kapitolium den 6 januari i år.
Stormningen av Kapitolium den 6 januari i år.Foto:Jose Luis Magana

Hon vill därför att de omfattande säkerhetsarrangemangen kring Kapitolium bibehålls.

”Medlemmar i väpnade grupper, som deltog den 6 januari, har uttryckt sin önskan att spränga Kapitolium och att döda så många ledamöter som möjligt i direkt anslutning till State of the union-talet”, säger Pittman.

Inget datum har offentliggjorts för när president Joe Biden ska hålla sitt kongresstal om tillståndet i nationen.

Över 200 personer har delgetts misstanke för att ha deltagit i våldsamheterna i januari. Fem människor, varav en polis, miste livet i samband med attacken.

Omkring 5.000 soldater ur nationalgardet bevakar kongressen efter händelsen. De kommer att stanna till åtminstone mitten av mars.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?