Annons

Kommuner: Vi behöver fler flyktingar

En tvingande anvisningslag infördes förra året för att alla landets kommuner ska ta emot flyktingar. Men den har också lett till att en tredjedel av landets kommuner fått antalet anvisade flyktingar minskat, enligt preliminära siffror. Och flera kommuner, bland annat i Jämtlands län, ser inte positivt på detta, rapporterar SvD.

I bland annat Krokom försöker man därför få flyktingar att frivilligt bosätta sig i kommunen.

Kommunerna har varit väldigt missnöjda över att de har fått antalet anvisade flyktingar sänkt. I Norrlands inland minskar befolkningen för varje år. De senaste åren har vi äntligen börjat få se positiva befolkningssiffror tack vare invandring. Vi behöver dessa människor, säger Jenny Edlund, på länsstyrelsen i Jämtland, till tidningen.

Hur många flyktingar en kommun ska ta emot enligt den nya anvisningslagen beräknas utifrån bland annat kommunens storlek och arbetsmarknadsläget.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?