1515

Kommunal: ”Svårt ta ansvar när andra rundar märket”

Fackförbundet Kommunal ser positivt på industriavtalet, bland annat för att det gett goda reallöneökningar, men de ser problem att de håller sig till industrins normering medan många andra grupper försöker få mer.

Det sade Johan Ingelskog, enhetschef för arbetsplats- och avtalsenheten på Kommunal, vid ett seminarium hos Svenskt Näringsliv på fredagen.

"Vi tycker att industriavtalet tjänat oss väl, men den stenhårda samordning vi har fått, och som eskalerat på senare år, är nu så pass hård att många försöker komma runt den. Då blir det svårt för oss att ta ansvar när vi hela tiden är strykpojken i klassen. Vi får inte betalt för det. Vi kommer alltid sämst ut", sade han.

Han sade att när andra på olika sätt försöker få mer än märket, medan Kommunal håller sig till det, ökar trycket på att även de måste försöka få mer, exempelvis genom att gå över till sifferlösa avtal för grupper där det finns en stark efterfrågan.

"Till slut kommer trycket även hos Kommunal att släppa loss marknadskrafterna för exempelvis undersköterskor.  Vad händer då med normering när så stora grupper drar loss? På lång sikt blir då alla förlorare", sade Johan Ingelskog.

Han sade att det finns många metoder för att runda industrins märke, bland annat just sifferlösa avtal. Enligt Kommunal leder det till att grupper med vind i seglen får högre löneökningar, samtidigt som de som håller sig till märket, som Kommunal, får stå tillbaka.

"Det finns en risk om starka grupper använder marknadsläget för att trycka upp sina löner. Vi kan inte ha en ordning där de som är starka tar rygg på de som tar ansvar, som Kommunal", sade han.

Enligt Kommunal är det också problematiskt att vissa grupper har en hög löneglidning, med mycket löneökningar utöver avtal, samtidigt som Kommunal har en negativ löneglidning på nästan alla sina områden, bland annat till följd av stor personalomsättning. Detta leder till att Kommunal successivt tappar mark.

"Detta tar vi inte alls hand om alls i dag", sade Johan Ingelskog.

Han riktade också kritik mot hur politiker blandar sig in allt mer i lönebildningen och hur vissa parter på arbetsmarknaden vänder sig till politiker för att få högre löneökningar.

"Det är inte heller så konstigt när vi har en sådan stenhård normering", sade han.

Han sade också att ett problem med industriavtalet är att det cementerar nuvarande löneskillnader mellan män och kvinnor, när alla ska få samma löneökningar.

"Ju fler kvinnor vi har på ett avtalsområde desto lägre är medellönen. Det kan inte vara någon naturlag att det ska vara så här. Vi anser att det behövs relativlöneförändringar och de kommer inte att ändras så länge som vi har en sådan stark normering", sade han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?