Annons

Kollaps för Teslas försäljning i Hongkong

Teslas försäljning i Hongkong har tvärbromsat sedan de lokala myndigheterna sänkt subventionerna, skriver Nikkei Asian Review.

Subventionerna kapades rejält under våren och innebar att en Tesla Model 3 fick ett pris på över 120.000 dollar. Den är en ökning med nästan 80 procent från när hela subventionen var på plats.

Sett till försäljningen uppgick de nya registreringarna till 2.939 stycken i mars. Det innebar en total försäljning på 3.697 Tesla-bilar under årets första tre månader. Därefter tog det roliga slut.

Från april till och med september såldes det endast 6 bilar. April, maj och september var samtliga månader med noll sålda bilar.

Som förklaring till varför subventionerna sänktes har den lokala myndigheterna sagt att de har uppfyllt sin roll. Det finns idag över 11.000 elbilar i Hongkong vilket är en rejäl ökning från de 100 som fanns i slutet av 2010.

I förhållande till det totala antalet bilar har elbilarna dock bara en marknadsandel på 1,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?