ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Koenigsegg avslöjar: Så mycket kostar nya hybridbilen med Nevs

Christian von Koenigsegg, vd för Koenigsegg Automotive, gästar Alexandra Li Letterfors i andra avsnittet av ”Di TV Motor”.

Där avslöjar han bland annat hur mycket bolagets nya bil kommer att kosta.

I slutet av januari presenterades nyheten att Kinaägda Nevs köper in sig svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg. Tillsammans ska bolagen börja tillverka bilar i Trollhättan och Ängelholm.

”I år siktar vi på lite över 30 bilar. Ambitionen är att drygt tiodubbla det inom ett par år. Så det är fortfarande extremt småskaligt. Det handlar om att bygga ut, bygga nytt och anställa flera.”

Går det att behålla Koenigseggs kvalitet även när ni växlar upp?

”Ja, det måste vi göra. Även om den här bilen har en lite annan prissättning är det fortfarande en fantastiskt dyr bil. En bil som kostar närmare tio miljoner kronor– det finns inga ursäkter för att den inte ska vara perfekt. Den ska vara långt över 'amazing'.”

Det är där vi hamnar, en hybridbil på omkring tio miljoner kronor?

”Ja precis, någonstans där. Det är en tredjedel av vad våra extremaste bilar kostar.”

Christian von Koenigsegg berättar att de har ritat på bilen i tre år och att de kommer att ställa ut den, fullt körbar, på Genèvemässan 2020.

På torsdagen sänds det andra programmet av Di TV Motor som leds av Alexandra Letterfors. Di:s profilerade motorjournalister medverkar i varje avsnitt med analyser, expertkommentarer och även testkörningar av bilar.

Ett nytt avsnitt av Di TV Motor sänds varannan torsdag kl 11.30 i Di TV och på Di.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer